Basiscursus Bekkenbodem

Basiscursus bekkenbodem

Voor de oefentherapeutische behandeling van functiestoornissen van de bekkenbodemmusculatuur is specifieke kennis van dit gebied noodzakelijk. In deze cursus leert u in theorie en praktijk om patiënten met bekkenbodemklachten zoals, incontinentie, verzakkingen, een overactieve bekkenbodem of met ontlastingsproblematiek te onderzoeken en te behandelen. Ook bekkenproblematiek bij de man komt aan bod. Een oefentherapeut behandeld de functiestoornis van de bekkenbodemspieren in samenhang met het totale houdings- en bewegingspatroon. Men leert de functiestoornis van de bekkenbodem te analyseren en behandelen, en deze te integreren in het dagelijks bewegen van de patiënt. Bekkenbodem disfuncties komen niet alleen maar voor bij PGP patiënten, maar ook bij 93% van de recidiverende LBP groep waarvan 45% aangeeft psychologisch effect daarvan te ondervinden (Prof Pool-Goudzwaard 2015)

In de praktijklessen komen zowel specifieke bekkenbodemoefeningen als ook de integratie in houding en beweging aan bod, gezien vanuit de nieuwste inzichten op biomechanische en medisch-wetenschappelijke onderzoek.

Na de basiscursus is er bij voldoende belangstelling de mogelijkheid voor terugkomdagen in defecatieproblematiek / seksuologie / bekkenpijn / het mannelijk urogenitale stelsel / erectiele disfunctie / prostaat etc.

Studiebelasting: 6 lesuren en 2 zelfstudie/oefenuren

Data: 1 cursusdag: 16 maart 2024
Accreditatiepunten StADAP 8

Kosten: € 255,-